press to zoom
1st Bangor exterior night shot Dec 2010.JPG
1st Bangor exterior night shot Dec 2010.JPG

press to zoom

press to zoom

press to zoom

FIRST BANGOR PRESBYTERIAN

Due to the structural instability of the existing church buildings, located to the rear of the church, our client had decided to demolish those buildings and build a new flexible church building which would service both the church and local community’s needs. The new accommodation includes: conference meeting facilities; music room; vestry; catering kitchen; minister’s room; church office and new welcome area with coffee bar. This new accommodation was designed to seamlessly integrate with the existing church and add much-needed disabled accessibility to the existing buildings.


The scheme has been designed to provide a new welcome area for the church and the accommodation is designed to be as flexible as possible, allowing the church to pursue ideas such as after-schools clubs, etc. The works also include extensive dry rot eradication within the main church.


Working on a tight budget and with a site that is entirely “land locked” with no direct access from the church land, has created a very unique set of challenges to overcome to realise the scheme.  By working closely with the client and the EHS we believe that we have successfully created a scheme which both realises the client’s aspirations and is architecturally sympathetic to the listed church.